EnCoAfr
Agenda – Day 1 – Nextv Content Distribution Africa

Nextv Content Africa is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Thursday 23 September 2021

10:00 - 10:05 SAST | 5 Mins

Welcome & Overview

10:05 - 10:50 SAST | 45 Mins

Free to air satellite distribution: is it possible to reach new audiences in Africa?

  • Overview of FTA satellite distribution in SSA
  • How to reach new audiences
  • Monetisation models

Moderated by: Rhys Torrington - CEO - 2Gwana Media

10:50 - 10:10 SAST | 20 Mins

Break & Networking

11:10 - 11:30 SAST | 20 Mins

One on One session - Hosted by Deutsche Welle

11:30 - 11:50 SAST | 20 Mins

Break & Networking

11:50 - 12:35 SAST | 45 Mins

Financing & funding African content

  • Line of funding available (Local and international)
  • Co-productions between TV channels and producers and/or partnership with big media groups?
  • Revenue sharing models
  • Role of advertisers in production

12:35 - 13:35 SAST | 60 Mins

Break & Networking

13:35 - 14:20 SAST | 45 Mins

Monetization of local content on digital platforms

  • What are the challenges for content providers
  • Collaboration with Telcos
  • Role of Smart devices

14:20 - 14:40 SAST | 20 Mins

Break & Networking

14:40 - 15:25 SAST | 45 Mins

The rise of international TV channels in Africa

  • Factors contributing to and affecting the growth of international TV channels
  • The foreign strategies of International TV channels
  • Localised content to reach a larger audience

Moderated by: Tamima Ibrahim - Head of Content - Switch TV

15:25 - 15:45 SAST | 20 Mins

Break & Networking

15:45 - 16:30 SAST | 45 Mins

African content: How to compete with international SVOD platforms?

  • With the surge of SVOD: what is the role of linear programming?
  • Consumer behaviour evolution in Africa
  • Potential collaborations and partnerships

Moderated by : Éric M'Boua - CEO - PRODZITIV

16:30 - 16:35 SAST | 5 Mins

WRAP UP & VOTE OF THANKS